Εκπαιδευτήριο "Το Παγκρήτιον"

Δραστηριότητες

Στο καθημερινό πρόγραμμα του Παιδικού Σταθμού του Εκπαιδευτηρίου έχουμε ενσωματώσει λειτουργικά:

  • το τραγούδι
  • το θεατρικό παιχνίδι
  • το κουκλοθέατρο
  • ψυχοκινητικά και ρυθμικά παιχνίδια
  • το χορό

Οι ατομικές και ομαδικές εργασίες καλύπτουν πολλά θέματα και τα υλικά ποικίλουν. Η επαφή των παιδιών με φυσικά υλικά και η αξιοποίησή τους σε κατασκευές είναι βασικό στοιχείο του προγράμματος των εργασιών μας.

Οι επισκέψεις μας σε διάφορους χώρους μέσα ή κοντά στην πόλη του Ηρακλείου είναι συχνές. Τα παιδιά μετακινούνται με τα σχολικά λεωφορεία, με απόλυτη ασφάλεια, για να επισκεφθούν μνημεία και εκκλησίες της πόλης μας, πάρκα και παιδικές χαρές και κοντινές εξοχικές τοποθεσίες. Έτσι, τα παιδιά αποκομίζουν εμπειρίες από το φυσικό, κοινωνικό και ιστορικό περιβάλλον του τόπου μας.

Υπάρχει συχνή επικοινωνία του Παιδικού Σταθμού με το Νηπιαγωγείο μας. Συνεργαζόμαστε με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και παρακολουθούμε κάποιες από τις πολλές εκδηλώσεις τους. Στις Εθνικές γιορτές, τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά, τραγουδάμε μαζί τραγούδια της πατρίδας μας, τα παραδοσιακά κάλαντα, παίζομε κουκλοθέατρο και συμμετέχουμε στη μουσική orf.

Απαραίτητο λειτουργικό στοιχείο της δουλειάς μας είναι και το κουκλοθέατρο, όχι μόνο για ψυχαγωγία, αλλά για να περάσουμε στα παιδιά τα μηνύματα που θέλουμε ( καθαριότητα, φιλία, συμπεριφορά κ.α.). Για όλα τα θέματα που παρουσιάζουμε, το ζωντάνεμα των αντικειμένων δημιουργεί ένα πρωτότυπο και παραγωγικό θεατρικό παιχνίδι.