Εκπαιδευτήριο "Το Παγκρήτιον"

Οι μαθητές του Εκπαιδευτηρίου μας στο πλευρό του δοκιμαζόμενου λαού της Ουκρανίας

Οι βομβαρδισμένες πόλεις, ο ξεριζωμός, η απόγνωση, τα παγωμένα πρόσωπα των παιδιών που με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετούν αγαπημένα τους πρόσωπα, είναι εικόνες που φτάνουν αυτές τις ημέρες στα μάτια μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία και μας προκαλούν θλίψη και προβληματισμό.   

 

Οι συγκλονιστικές αυτές εικόνες προκάλεσαν πολλές συζητήσεις μέσα στις τάξεις του σχολείου μας για το σκληρό πρόσωπο του πολέμου, το προσφυγικό κύμα, την αξία της ζωής, της ειρήνης, της ελευθερίας και γέννησαν την ανάγκη για την οργάνωση μιας φιλανθρωπικής δράσης. 

 

Το Δημοτικό του Εκπαιδευτηρίου “ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ” σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό, αποφάσισε να συνδράμει συλλέγοντας είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φαρμακευτικό υλικό, κ.ά.), στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής βοήθειας, με την αρωγή του Δήμου Ηρακλείου.

 

Σε αυτή την προσπάθεια, για μια ακόμα φορά, ανταποκρίθηκαν άμεσα και συμμετείχαν ενεργά οι μαθητές και οι γονείς του σχολείου μας, αποδεικνύοντας εμπράκτως την κοινωνική ευαισθησία που τους διακρίνει.