Εκπαιδευτήριο "Το Παγκρήτιον"

Σημαντική βράβευση του Νίκου Κοπιδάκη από το Σύνδεσμο Ιδιωτικών Σχολείων

Μια ιδιαίτερα τιμητική διάκριση στον ιδρυτή και διευθυντή του Εκπαιδευτηρίου “TO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ” κ. Νίκο Κοπιδάκη απένειμε ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων. Σε μια συγκινητική τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ο Νίκος Κοπιδάκης βραβεύτηκε για την προσφορά του στην ελληνική ιδιωτική εκπαίδευση και στο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Σχολείων. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Χαράλαμπος Κυραϊλίδης, Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων «Σύγχρονη Παιδεία», απένειμε στον κ. Κοπιδάκη ειδική τιμητική πλακέτα με το εξής κείμενο: «Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας τιμά τον Νικόλαο Κοπιδάκη για όλα όσα προσέφερε στην ιδιωτική εκπαίδευση της πατρίδας μας. Για το ΔΣ του ΣΙΣ, ο Πρόεδρος Χ. Κυραϊλίδης, ο ΓΓ Α. Παναγιωτόπουλος».

Μιλώντας στη συνέλευση, ο κ. Κυραϊλίδης αναφέρθηκε στο πρόσωπο του βραβευθέντα, στη διαδρομή του στην ιδιωτική εκπαίδευση και στη συμμετοχή του στα κοινά ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου για πολλά χρόνια. Ανέφερε, επίσης, και ονόματα άλλων σημαντικών ανθρώπων της ελληνικής ιδιωτικής εκπαίδευσης, που είχαν βραβευτεί στο παρελθόν από το Σύνδεσμο, όπως ο Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος, ο Αντώνης Μωραΐτης, η  Σάντυ Σάββα, ο Γιάννης Δούκας και άλλοι. Στην ίδια τελετή ο κ. Κυραϊλίδης βράβευσε, επίσης, τον κ. Χρήστο Γκροζούδη από το «Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης».

Στη σύντομη ομιλία του στην τελετή, ο κ. Κοπιδάκης μίλησε για την ίδρυση και την πορεία του Εκπαιδευτηρίου “TO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ”, για την πενηντανταπεντάχρονη προσφορά του σχολείου στην παιδεία και τον πολιτισμό της πόλης του Ηρακλείου και για τη μακρόχρονη προσωπική θητεία του στο ΔΣ του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων. Ο κ. Κοπιδάκης έκλεισε με τα παρακάτω λόγια:«Έχουμε μια ξεχωριστή δωρεά σε σύγκριση με τους άλλους επαγγελματικούς χώρους. Δουλεύουμε για τα παιδιά, για τους νέους, πολύπλευρα, για τη γνώση, το ήθος, τον αυριανό Έλληνα πολίτη που θα πρέπει να γίνει ικανός να ανταποκριθεί σε μια εποχή πολυπολιτισμική. Έχουμε στα χέρια μας πολύτιμα εργαλεία: Το πνεύμα των σοφών της Ελλάδας όχι ως προγονολατρία αλλά με όρους σημερινούς συντεταγμένους σε τωρινούς τρόπους ζωής. Έχουμε τις παραδόσεις μας, την πίστη στις αρχές και στις αξίες που βίωσε αυτός ο λαός, για να παράξει πολιτισμό. Έχουμε την αξία άνθρωπος, που συμπορεύεται καθημερινά μαζί μας. Το παιδί που είναι δίπλα μας και χρειάζεται παιδεία.  Αρκετά για μια καταξιωμένη πορεία.»