Εκπαιδευτήριο "Το Παγκρήτιον"

Δραστηριότητες

 

Στο καθημερινό πρόγραμμα του Παιδικού Σταθμού του Εκπαιδευτηρίου έχουμε ενσωματώσει λειτουργικά:

  • το τραγούδι
  • το θεατρικό παιχνίδι
  • ψυχοκινητικά και ρυθμικά παιχνίδια
  • το χορό

Προσπαθούμε να επιτύχουμε τους παιδαγωγικούς μας στόχους φέρνοντας τα παιδιά κοντά στη παράδοση, στα ήθη και στα έθιμα του τόπου μας, κοντά στη φύση. Χρησιμοποιούμε στις δραστηριότητες και στις κατασκευές μας φυσικά υλικά και ερχόμαστε σε άμεση επαφή με το φυσικό περιβάλλον του σταθμού μας.

 

Με πολλή αγάπη γινεται προσπάθεια να μπει ομαλά το παιδί στην ομάδα. Να μπορέσει μόνο του με αυτενεργεία, να δουλέψει, να παίξει, να συνεργαστεί, να γίνει μέλος μιας μικρής κοινωνίας.

Απαραίτητο λειτουργικό στοιχείο της δουλειάς μας είναι και το κουκλοθέατρο, όχι μόνο για ψυχαγωγία, αλλά για να περάσουμε στα παιδιά τα μηνύματα που θέλουμε ( καθαριότητα, φιλία, συμπεριφορά κ.α.). Για όλα τα θέματα που παρουσιάζουμε, το ζωντάνεμα των αντικειμένων δημιουργεί ένα πρωτότυπο και παραγωγικό θεατρικό παιχνίδι.

  • Οι επισκέψεις μας σε διάφορους χώρους μέσα ή κοντά στην πόλη του Ηρακλείου είναι συχνές. Τα παιδιά μετακινούνται με τα σχολικά λεωφορεία, με απόλυτη ασφάλεια, για να επισκεφθούν μνημεία και εκκλησίες της πόλης μας, πάρκα και παιδικές χαρές και κοντινές εξοχικές τοποθεσίες. Έτσι, τα παιδιά αποκομίζουν εμπειρίες από το φυσικό, κοινωνικό και ιστορικό περιβάλλον του τόπου μας.
  • Υπάρχει συχνή επικοινωνία του Παιδικού Σταθμού με το Νηπιαγωγείο μας. Συνεργαζόμαστε με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και παρακολουθούμε κάποιες από τις πολλές εκδηλώσεις τους. Στις Εθνικές γιορτές, τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά, τραγουδάμε μαζί τραγούδια της πατρίδας μας, τα παραδοσιακά κάλαντα, παίζομε κουκλοθέατρο και συμμετέχουμε στη μουσική orf. Έτσι η μετάβαση απο τον Παιδικό Σταθμό στο Νηπιαγωγείο γίνεται ομαλά, μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών

 

 https://video.link/w/hGQyc