Εκπαιδευτήριο "Το Παγκρήτιον"

Εκδηλώσεις

Η σχολική ζωή στο Γυμνάσιο διανθίζεται και με άλλες δραστηριότητες.

Τις εκδηλώσεις για τις εθνικές και θρησκευτικές γιορτές (28η Οκτωβρίου, 17η Νοεμβρίου, Χριστούγεννα, Τριών Ιεραρχών, 25η Μαρτίου, Μάχη της Κρήτης, κ.τ.λ.) αναλαμβάνει ένα τμήμα με τον υπεύθυνο καθηγητή.

Κάθε σχολική χρονιά λήγει με ένα διήμερο ή τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων που παρακολουθούν μαθητές και γονείς. Οι εκδηλώσεις αυτές δημιουργούνται από τους κύκλους ενδιαφερόντων, από τα τμήματα με τον υπεύθυνο καθηγητή τους, από μαθητές που εργάζονται μεμονωμένα ή σε μικρές ομάδες και επιθυμούν να παρουσιάσουν κάτι.


Τα τελευταία χρόνια το Εκπαιδευτήριό μας έχει καθιερώσει την Ημέρα Θετικών Επιστημών καθώς και την Ημέρα Θεωρητικών Επιστημών με πολύ σημαντικούς ομιλητές από τον πανεπιστημιακό χώρο.  

Η επαφή των παιδιών με μορφές τέχνης επιτυγχάνεται με την παρακολούθηση κινηματογραφικών ταινιών και θεατρικών παραστάσεων, με επισκέψεις σε εκθεσιακούς χώρους (εκθέσεις έργων τέχνης), με τη γνωριμία και συνομιλία με καλλιτέχνες, με τη φιλοξενία στους χώρους του σχολείου δημιουργιών καλλιτεχνών και μαθητών.

Στόχος μας είναι η έμπνευση των μαθητών, η ελεύθερη έκφραση και δημιουργία, η ευαισθητοποίηση, η κοινωνικοποίηση, η αυτογνωσία, η καλλιέργεια και η συγκίνηση, η επαφή με την παράδοση.