Εκπαιδευτήριο "Το Παγκρήτιον"

Εκδηλώσεις

Από την αρχή της λειτουργίας του νηπιαγωγείου τη δεκαετία του '70, οι εκδηλώσεις του, χωρίς αμφιβολία, αποτελούν σημαντικό πολιτιστικό γεγονός στη ζωή του Εκπαιδευτηρίου και προσελκύουν πολλούς θεατές, συμπολίτες μας, με καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα και παιδαγωγική ευαισθησία, να τις παρακολουθήσουν.

Τα Χριστούγεννα και στο τέλος της σχολικής χρονιάς, πριν από το κλείσιμο για το καλοκαίρι, παρουσιάζονται εκδηλώσεις γιορταστικού χαρακτήρα, που αποτυπώνουν την πρόοδο των παιδιών σε κάθε επίπεδο, αλλά και την ποιότητα και το εύρος της εκπαίδευσης που έχουν λάβει σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Επιπλέον, η καθιερωμένη εξόρμηση στο κέντρο της πόλης μας για τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα αναμένεται κάθε χρόνο με περίσσια λαχτάρα από μικρούς και μεγάλους. Ξεχωριστή θέση στα εκπαιδευτικά δρώμενα του νηπιαγωγείου κατέχουν τα Χελιδονίσματα και το πανηγύρι που τα συνοδεύει, για το καλωσόρισμα της Άνοιξης. Τις Απόκριες, η φαντασία, το γέλιο, το κέφι και ο χορός κάνουν το γλέντι μοναδικό, στον χώρο του σχολείου, την Τσικνοπέμπτη. 

Άλλοτε οργανώνονται εκθέσεις με τις εικαστικές δημιουργίες των μικρών καλλιτεχνών, που πραγματικά εντυπωσιάζουν με την έμπνευση και την υψηλή αισθητική τους. Εκτός, όμως, από το αξιοθαύμαστο αποτέλεσμα της τελικής προσπάθειας, αυτό που έχει σημασία είναι η πορεία της προετοιμασίας, το ταξίδι που διδάσκει την ομαδικότητα, την ομόνοια, τη συνεργασία, τον κόπο, τη συνέπεια, την υπευθυνότητα, την επιμονή. Έτσι, τα παιδιά βιώνουν έντονα τα συναισθήματα της χαράς και της ικανοποίησης για τη συμμετοχή στη γιορτή, και προπαντός τα μοιράζονται με τους φίλους τους.