Εκπαιδευτήριο "Το Παγκρήτιον"

«Αστροβραδιά του Μαΐου» στο Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο

  

 

Η Ομάδα Αστροφυσικής του Γυμνασίου του Εκπαιδευτηρίου “TO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ” διοργανώνει στην καρδιά του Μαΐου μια βραδιά αφιερωμένη στα αστέρια. Η «Αστροβραδιά του Μαΐου» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15/5/2024 στις 20.00 στις κεντρικές εγκαταστάσεις του σχολείου και θα περιλαμβάνει:

 

  • Έκθεση αστροφωτογραφιών των μαθητών της Ομάδας Αστροφυσικής του Γυμνασίου, τις οποίες άντλησαν από τα αποθετήρια των διαστημικών τηλεσκοπίων James Webb, Hubble και Chandra στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος D-Space, μια συνεργασία του Παγκρητίου Εκπαιδευτηρίου με το Αστεροσκοπείο Σκίνακα του Πανεπιστημίου Κρήτης και με άλλα σχολεία από όλη την Ελλάδα.
  • Παρουσιάσεις από τους μαθητές για τη διαδικασία επεξεργασίας των φωτογραφιών των διαστημικών τηλεσκοπίων με ειδικά φίλτρα RGB ασπρόμαυρων φωτογραφιών και τη σύνθεσή τους σε έγχρωμες εικόνες.
  • Αστροπαρατήρηση του ανοιξιάτικου ουρανού με το τηλεσκόπιο του σχολείου. 

  

 

Η έκθεση αστροφωτογραφιών και οι παρουσιάσεις των μαθητών θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο του σχολείου, ενώ η αστροπαρατήρηση στον χώρο του ανατολικού πάρκινγκ των σχολικών λεωφορείων. Υπεύθυνοι για την οργάνωση της βραδιάς, αλλά και καθοδηγητές των μαθητών κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2023-24 για τη δουλειά στο πρόγραμμα D-Space και για την εξερεύνηση των μυστικών του έναστρου ουρανού, είναι οι καθηγητές Φυσικής Γιώργος Κλήμης και Νίκος Χριστοδουλάκης.

 

 

 

Η «Αστροβραδιά του Μαΐου» είναι μια εκδήλωση

 ανοικτή για το ευρύτερο κοινό της πόλης μας.