Εκπαιδευτήριο "Το Παγκρήτιον"

Η Α΄ Λυκείου στο Εργοστάσιο Πλαστικών «ΚΟΥΒΙΔΗΣ»

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, οι μαθητές και οι  μαθήτριες των τμημάτων Α1 και Α2 του Λυκείου μας μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις της εταιρίας «ΚΟΥΒΙΔΗΣ», στο βιομηχανικό πάρκο Τυλίσου.

Η εταιρία «ΚΟΥΒΙΔΗΣ» είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες συστημάτων πλαστικών σωλήνων, με εξειδίκευση στον σχεδιασμό και την παραγωγή καινοτόμων πλαστικών σωλήνων και εξαρτημάτων για την προστασία καλωδίων, την αποχέτευση και την αποστράγγιση.
Η επίσκεψή μας ξεκίνησε στις 9:30 με ένα καλωσόρισμα από τους υπεύθυνους υποδοχής, συνοδευόμενο από έναν πλούσιο μπουφέ με εδέσματα.

 

 

 

Στη συνέχεια, στην αίθουσα διαλέξεων ο κ. Κωνσταντίνος Κουβίδης παρουσίασε στα παιδιά την εταιρία του. Ξεκίνησε από το παρελθόν, με την ίδρυση της εταιρίας από τον πατέρα του Εμμανουήλ Κουβίδη και έφτασε ως το σήμερα, περιγράφοντας ένα σύγχρονο βιοκλιματικό εργοστάσιο, με πλήρη αυτοματισμό, που πρόσφατα βραβεύτηκε για τον πρωτοποριακό του σχεδιασμό και τις σημαντικές επενδύσεις στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Ακόμα, ο κ. Κουβίδης εξήγησε στα παιδιά την αξία  της ποιότητας και της ασφάλειας των προϊόντων και τη σημασία της καινοτομίας στον κλάδο της μεταποίησης.
Ακολούθησε ξενάγηση στον χώρο του εργοστασίου, τόσο στα γραφεία και τους λοιπούς χώρους (κουζίνα, εστιατόριο, γυμναστήριο), όσο και στην γραμμή παραγωγής, φόρτωσης και φωτοβολταϊκών πάνελ.

Ο κ. Κουβίδης στη συνέχεια συζήτησε με τα παιδιά και απάντησε σε απορίες και ερωτήσεις. Εντύπωση προκάλεσε στους περισσότερους  το γεγονός ότι υπάρχει σήμερα ελληνική βιομηχανία στον κλάδο της μεταποίησης με τόσο σύγχρονο προφίλ, που ανταγωνίζεται κορυφαίες εταιρίες σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

 

 

 

Η επίσκεψή μας τελείωσε στις 12:30, με την επιβίβασή μας στα σχολικά λεωφορεία, αφού προηγουμένως ευχαριστήσαμε το προσωπικό του εργοστασίου και τον κ. Κωνσταντίνο Κουβίδη, ο οποίος δεν παρέλειψε να προσφέρει αναμνηστικά δώρα σε όλους τους μαθητές και τους καθηγητές.