Εκπαιδευτήριο "Το Παγκρήτιον"

Πρόγραμμα Πολιτιστικού Γυμνασίου - Λυκείου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ - ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2016

8.00-8.50       Κύκλος Θεάτρου: Αγαπημένε μου κύριε Οδυσσέα…

8.50-9.00       ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

9.00- 9.30      Κύκλος Κινηματογράφου: «Ανακύκλωση … εκ βαθέων»

9.30-9.50       Παρουσίαση από τον Κύκλο Ρομποτικής

9.50-10.10      ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

10.15-10.55    Παιχνίδια στην αυλή

10.55-11.05    ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Ημέρα Γραμμάτων και Τεχνών

Την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εκπαιδευτηρίου μας
η «Ημέρα Γραμμάτων και Τεχνών». 

 

 

Ημέρα Παρουσίασης Γυμνασίου

Το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 στις 11.00 π.μ. στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτηρίου «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ» διοργανώνουμε την ημέρα παρουσίασης του γυμνασίου.

Ημέρα Θετικών Επιστημών

Την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εκπαιδευτηρίου μας 
η 5η ημερίδα για τις Θετικές Επιστήμες με θέμα: "Ο άνθρωπος εξερευνά το Σύμπαν".

Εκδήλωση για τη διάγνωση δυσλεξίας και μαθησιακών δυσκολιών

Στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων του Εκπαιδευτηρίου «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ», την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στις 7:30 μ.μ. διοργανώνεται ημερίδα με θέμα: «Radar: μια καινοτόμος μέθοδος για τη διάγνωση δυσλεξίας και μαθησιακών δυσκολιών». 

Τη νέα πρωτοποριακή διαγνωστική μέθοδο θα παρουσιάσουν οι ομιλητές: Ιωάννης Ασλανίδης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Cornell της Νέας Υόρκης και Διευθυντής του Κέντρου Emmetropia, Νικόλαος Μακαρώνας, Παιδοψυχίατρος, Διευθυντής του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής Ηρακλείου και Ιωάννης Σμυρνάκης, Δρ. Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Columbia.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Παγκρητίου Εκπαιδευτηρίου, οδός Πανδάρεω 61, Φιλοθέη, Αγ. Ιωάννης, απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς και είναι ανοικτή για το κοινό. 

Έκθεση της εικαστικού Μαρίας Χανιωτάκη

Η Μαρία Χανιωτάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, αλλά ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Παγκρητίου Εκπαιδευτηρίου. Σπούδασε στα Τ.Ε.Ι.Πολ. Μηχανικός (ΒΑ), μουσική και πιάνο, Σκηνογραφία στη Royal Academy of Dramatic

Art (RADA) Summer School και στο Wimbledon School of Art (WSA) του Λονδίνου, όπου πήρε Master of Arts στη Σκηνογραφία (ΜΑ). Έχει εκθέσει έργα της ως εικαστικός σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εργάζεται ως Σκηνογράφος - Ενδυματολόγος στο Θέατρο. Το έτος 2000 ίδρυσε το «Εργαστήριο Σκηνογραφίας - Ένα Εργαστήριο για την Τέχνη – Laboratory of Scenography Athens (LSA)» και έκτοτε διευθύνει και επιμελείται όλες τις δραστηριότητες του Εργαστηρίου.

Η «Ανάποδη κλωστή» και η «Ανάποδη κλωστή - το παραμύθι» είναι oι πρώτες της σκηνοθετικές προτάσεις, οι οποίες ξεκίνησαν με ομάδα σπουδαστών του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας (LSA) και ολοκληρώθηκαν με τη συνεργασία καλλιτεχνών διαφορετικής εθνικότητας. Στην «Ανάποδη κλωστή- το παραμύθι», για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε παράσταση που απευθυνόταν και σε παιδιά

συμμετείχαν καλλιτέχνες με αναπηρία. Έχει γράψει και δημοσιεύσει τα βιβλία: «Αερικά», «Ο χαρταετός που τον έλεγαν Καρχαρία» και «Το λουλούδι που ήθελε να γίνει Πεταλούδα». Σύντομα πρόκειται να εκδοθεί το δοκίμιό της με θέμα τη

Σκηνογραφία, με τον τίτλο «Η Μαγική σκηνή», και το βιβλίο της «Ανάποδη κλωστή» από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη.

Η πολυπράγμων δημιουργός Μαρία Χανιωτάκη είχε την ευθύνη ως Καθηγήτρια του Εργαστηρίου LSA, και για τα δύο τμήματα (Σκηνογραφίας και «Εργαστηρίου για την Τέχνη»), για τη συμμετοχή του Εργαστηρίου με την ελληνική αποστολή (student

Section) του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου ΕΚΔΙΘ στην Παγκόσμια Έκθεση Θεάτρου και Σκηνογραφίας στην Πράγα PQ το 2015.

Η ίδια έχει γράψει για το έργο της και τη δημιουργική πνοή που το κατευθύνει:«Εκείνο που αναζητώ είναι το να εκφράσω ή να συλλάβω, αν μπορέσω ποτέ, την ψυχή των πραγμάτων. Να μιλήσω με ζωντανές εικόνες και όχι με επιχειρήματα για τη ζωή. Έχω μια ανάγκη να ανακατεύω υλικά και χρώματα, ελπίζοντας να βρω όσο βαθύτερα γίνεται τα μυστικά της Τέχνης. Δεν ζωγραφίζω με πινέλο, γιατί δεν είμαι ζωγράφος. Σαν σκηνογράφος υλικά μου είναι οι τρεις διαστάσεις της σκηνής, η διαχείριση του χρόνου τής μεταβαλλόμενης εικόνας τής παράστασης και φυσικά το εφήμερο της Σκηνής του Θεάτρου. Από αυτή τη θέση πλησιάζω την εικαστική έκφραση ή εκείνο που δεν αφήνεται στο εφήμερο, στην κίνηση, στον χρόνο... Kι ο Θεατής; ... δεν υπάρχει ερμηνεία ή επεξήγηση. Υπάρχει μονάχα ένα πεδίο ελεύθερο, όπου ο καθένας μπορεί, αν θέλει, να δει ένα δικό του κομμάτι...»

Πριν από λίγα χρόνια η Μαρία Χανιωτάκη είχε εκθέσει και πάλι έργα της στην πόλη μας (Βασιλική του Αγίου Μάρκου, 2011). Φέτος το σχολείο της, το «Παγκρήτιο», με ιδιαίτερη τιμή και υπερηφάνεια φιλοξενεί παλαιότερες αλλά και νεότερες δημιουργίες της. 
Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις αρχές Μαρτίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από Δευτέρα ως Παρασκευή 9.00΄π.μ. - 4.00΄μ.μ. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016, στις 8.00΄μ.μ.

Εκδηλώσεις Χριστουγέννων 2015

ΔΗΜΟΤΙΚΟ

-"με το Άλφα και το Βήτα, με το Χι και με το Θήτα…"

   Α΄ τάξη, Τρίτη 22/12,  7.00 μ.μ.

-Χριστουγεννιάτικες φιλανθρωπικές δράσεις

  Όλες οι τάξεις 9/12 έως 18/12


ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

-"Φέτος τα Χριστούγεννα θα ήθελα…", Παρασκευή 18/12,  7.00 μ.μ.

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο κεντρικό κτήριο του Εκπαιδευτηρίου, Πανδάρεω 61, Φιλοθέη, Άγιος Ιωάννης,

και είναι ανοικτές για το κοινό.


ΠΑΙΔΙΚΟΣ  ΣΤΑΘΜΟΣ

-Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, Δευτέρα 21/12,  6.00 μ.μ. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο καινούργιο κτήριο του Παιδικού Σταθμού, Κυριακού 4, Άγιος Ιωάννης,

και είναι ανοικτή για το κοινό.

Ημερίδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο εκπαιδευτήριο «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ» ημερίδα με θέμα την εκπαιδευτική ρομποτική. Η ημερίδα απευθυνόταν στους μαθητές και τις μαθήτριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και συμμετέχουν ήδη σε μαθήματα ρομποτικής μέσα στο σχολείο, καθώς και στους ενδιαφερόμενους γονείς. Την ενημέρωση και τη διδασκαλία των μικρών μαθητών ανέλαβαν οι Robot Masters, η οικογένεια Μπουφίδη, μια ομάδα ρομποτικής από τη Θεσσαλονίκη, με μικρή ιστορία αλλά ήδη με πολλές εθνικές και παγκόσμιες διακρίσεις στο ενεργητικό της. Οι ίδιοι δηλώνουν «τρελαμένοι με τα ρομπότ.. και όχι μόνο, ενθουσιώδεις και με τρελή πίστη στη δύναμη της ομάδας».  

Αξιοσημείωτη ήταν η ολόψυχη συμμετοχή των παιδιών και ο ενθουσιασμός τους κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και της δημιουργίας των ...συμπαθέστατων ρομπότ τους. Γενικότερα η ατμόσφαιρα που επικράτησε είχε τον χαρακτήρα της δημιουργικής περιέργειας, της χαράς της κατάκτησης της μάθησης και του ομαδικού εκπαιδευτικού παιχνιδιού. Έτσι, η παιδευτική αυτή εμπειρία έδωσε το ερέθισμα στους μικρούς «επιστήμονες» να γνωρίσουν και να γοητευτούν από τον κόσμο της ρομποτικής, γεμίζοντας με ελπίδες και προσδοκίες τους δασκάλους και τους γονείς τους.

Έκθεση ζωγραφικής Ελένης Σπαντιδάκη

ΠΡΩΤΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΣΠΑΝΤΙΔΑΚΗ

ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ»

 

Στο Εκπαιδευτήριο «Το Παγκρήτιον», λίγο μετά το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, αρχίζουν και οι φετινές εκδηλώσεις με τον γνωστό πλέον γενικό τίτλο «Ξανά στο σχολειό τους: οι απόφοιτοι συνομιλούν με γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές». Την αυλαία των εκδηλώσεων ανοίγει φέτος η συμπολίτισσά μας ζωγράφος Ελένη Σπαντιδάκη με την ιδιαίτερα σημαντική έκθεσή της με τίτλο «προσταγές ενδιαιτήματος».

Η έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Σπαντιδάκη, στο Εκπαιδευτήριο «Το Παγκρήτιον», θα διαρκέσει από τις 4 Νοεμβρίου ως τις 4 Δεκεμβρίου 2015 και θα λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή 9.00΄π.μ.- 4.00΄μ.μ.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015, στις 8.00΄μ.μ.Συγκέντρωση ηλεκτρονικών υπογραφών για το θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Για να μην επιβληθεί ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, τα ελληνικά ιδιωτικά σχολεία 
ξεκίνησαν μια προσπάθεια συγκέντρωσης ηλεκτρονικών υπογραφών στο:
Στην παραπάνω διεύθυνση, με επώνυμο και έγκυρο τρόπο, μπορεί να υπογράφει όποιος
πιστεύει ότι η εκπαίδευση πρέπει να εξαιρείται από τον ΦΠΑ, όπως άλλωστε γίνεται και
σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες για τις υπηρεσίες εκπαίδευσης.