Εκπαιδευτήριο "Το Παγκρήτιον"

Καλοκαιρινές Δραστηριότητες 2017

Open Day Γυμνασίου 2017

Την Τετάρτη 10/5/2017 στις 7.00 μ.μ.  στο Εκπαιδευτήριο «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ» οργανώνεται και φέτος η Ημέρα Παρουσίασης του Γυμνασίου. Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους γονείς και τα παιδιά που ενδιαφέρονται να έχουν μια εικόνα των απαιτήσεων της βαθμίδας, αλλά και της πολυεπίπεδης δουλειάς των εκπαιδευτικών του σχολείου.  


Μέσα από προβολές, παρουσιάσεις και εκθέσεις εκπαιδευτικού υλικού, καλύπτονται πολλές δραστηριότητες του Παγκρητίου Γυμνασίου:

- τα μαθήματα και τα εκπαιδευτικά προγράμματα

- η ενισχυτική διδασκαλία και η μελέτη στο σχολείο

- το ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα Αγγλικής Γλώσσας και τα διπλώματα

- η συμβουλευτική εφήβων

- οι εκδόσεις του σχολείου

- οι κύκλοι ενδιαφερόντων (μουσική, θέατρο, εικαστικά, κινηματογράφος, δημοσιογραφία, ρομποτική)

- οι εκπαιδευτικές και φυσιολατρικές εκδρομές

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό κτήριο του Εκπαιδευτηρίου «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ», οδός Πανδάρεω 61, Φιλοθέη, Άγιος Ιωάννης, και είναι ανοικτή για το ευρύ κοινό. 

 

 

 

 

Ημέρα Θετικών Επιστημών 2017

Την Τρίτη 4 Απριλίου 2017, στις 11.00 π.μ., το Εκπαιδευτήριο «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ» διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά την «Ημέρα Θετικών Επιστημών». Κατά την φετινή ημερίδα διακεκριμένοι επιστήμονες από συναφείς επιστημονικούς τομείς θα μιλήσουν με κεντρικό θέμα το ερώτημα «Γιατί μελετάμε το νευρικό σύστημα;» και στη συνέχεια θα απαντήσουν στις ερωτήσεις των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου του Εκπαιδευτηρίου.


Πρόγραμμα Ημέρας Θετικών  Επιστημών


 11.00  «Προσεγγίζοντας το μυστήριο του ανθρώπινου εγκεφάλου»

Παναγιώτης Μήτσιας

Καθηγητής Νευρολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης

Διευθυντής Νευρολογικής κλινικής ΠΑΓΝΗ

 

 12.00  "Εκεί που η φύση ξεπερνά τον εαυτό της: Τα γονίδια και το νευρικό μας σύστημα"

Νεκτάριος Ταβερναράκης

πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας

Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Κρήτης

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο  αμφιθέατρο του Εκπαιδευτηρίου «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ», οδός Πανδάρεω 61, Φιλοθέη - Άγιος Ιωάννης, και είναι ανοικτή για το κοινό.

 

 

 
 

 


 

 

 

Μαθητές του Παγκρητίου στο Barcelona - ParisSG 6-1!

Μια φανταστική εμπειρία είχαν την τύχη να ζήσουν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου του σχολείου μας, που βρέθηκαν μέσα στο CampNou της Βαρκελώνης, στο επικό ματς Barcelona – ParisSaintGermain 6-1. Τη φετινή σχολική χρονιά, η εκδρομή της Γ΄ Λυκείου του Παγκρητίου Εκπαιδευτηρίου είχε προγραμματιστεί και οργανωθεί από νωρίς για την πόλη της Βαρκελώνης, ενώ συνέπεσε να πραγματοποιηθεί τις ημέρες που θα διεξαγόταν η ρεβάνς του «Παριζιάνικου» 4-0. Έτσι, παρόλο που όλοι θεωρούσαν την πρόκριση πρακτικά αδύνατη για τη Barca, μια ομάδα μαθητών του Παγκρητίου μαζί με το γυμναστή, προπονητή ποδοσφαίρου και συνοδό της εκδρομής κ. Λεωνίδα Τιτομιχελάκη αποφάσισαν να βρεθούν εκεί για να βιώσουν την ατμόσφαιρα ενός τόσο σημαντικού ευρωπαϊκού παιχνιδιού. Τελικά, βρέθηκαν να παρακολουθούν ένα από τα σημαντικότερα ματς στην ιστορία του ποδοσφαίρου και να νιώσουν τη συγκίνηση της ανατροπής της τελευταίας στιγμής μαζί με άλλους 99.000 θεατές. Για τη βραδιά αυτή, οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου του σχολείου μας, μίλησαν στην αθλητική εκπομπή ΜΙΚΤΗ ΖΩΝΗ του Γ. Μαλτεζάκη στο ΚΡΗΤΗ TV, μεταφέροντας εντυπώσεις και κάνοντας συγκρίσεις της ευρωπαϊκής και της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας.

Δείτε την εκπομπή της Δευτέρας 13/3/2017 στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.cretetv.gr/?s=%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%B7+%CE%B6%CF%89%CE%BD%CE%B7

Open Day Δημοτικού 2017

Το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 στις 11.00 π.μ., στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτηρίου μας, διοργανώνουμε την Ημέρα Παρουσίασης του Δημοτικού. Πρόκειται για μια ανοικτή εκδήλωση, που απευθύνεται σε κάθε γονέα που θέλει να ενημερωθεί για το Δημοτικό μας, αλλά, κυρίως, απευθύνεται σε γονείς μαθητών Νηπιαγωγείου που επιθυμούν να γνωρίσουν τη δουλειά και τις απαιτήσεις της νέας βαθμίδας εκπαίδευσης.     

Παράλληλα, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια στους χώρους των γηπέδων του Εκπαιδευτηρίου. 

 

 

 

 

 

 

Ημέρα Γραμμάτων και Τεχνών 2017

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον  Νίκο Καζαντζάκη και το έργο του οργανώνει το σχολείο μας στη φετινή «Ημέρα Γραμμάτων και Τεχνών», την Παρασκευή 3 Μαρτίου. Με αφορμή το έτος Καζαντζάκη, η καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια «Ημέρα Γραμμάτων και Τεχνών» για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου έχει τον γενικό τίτλο: «Νίκος Καζαντζάκης, ο παγκόσμιος Κρητικός» και περιλαμβάνει σημαντικές ομιλίες και παρουσιάσεις.

Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι ο Δρ.Νικόλαος Μαθιουδάκης, επιστημονικός σύμβουλος των εκδόσεων Καζαντζάκη, με θέμα «Νίκος Καζαντζάκης: Χθες και σήμερα», καθώς και ο Θοδωρής Παπαδουλάκης , σκηνοθέτης, με θέμα «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται: Η κινηματογραφική μεταφορά της ιστορίας στο σήμερα και η διαχρονικότητα της συγγραφής του Νίκου Καζαντζάκη».Τους δυο ομιλητές θα πλαισιώσουν μαθητές της Α΄ Λυκείου του Εκπαιδευτηρίου “ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ”με παρουσιάσεις γύρω από τη ζωή του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα, τη διεθνή καταξίωση και  τις επιδράσεις του έργου του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Εκπαιδευτηρίου “ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ”, την Παρασκευή 3 Μαρτίου στις 10.00 π.μ. και είναι ανοικτή για το κοινό.

 

  

Τα παιδιά του Δημοτικού πήγαν «Ως την άκρη του νερού» με τη Β. Νευροκοπλή

Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου επισκέφθηκε το σχολείο μας η συγγραφέας Βασιλική Νευροκοπλή. Με αφορμή την έκδοση του νέου της βιβλίου «Ως την άκρη του νερού», η συγγραφέας συζήτησε με τους μαθητές  της Α΄, Β΄, και Γ΄ Δημοτικού. Διάβασε με το δικό της μοναδικό τρόπο αποσπάσματα του βιβλίου και μίλησε στα παιδιά για το περιεχόμενο και τον ιδιαίτερα ποιητικό τίτλο του.

 

    

   

Το παραμύθι «Ως την άκρη του νερού» της Βασιλικής Νευροκοπλή εκδόθηκε το 2016 και κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Λιβάνη. Η δραστήρια συγγραφέας έχει παρουσιάσει σημαντικό συγγραφικό έργο τα τελευταία χρόνια:Ο Αχτιδοϋφαντής (2015), Ο Καλλίστρατος και η πολιτεία των αηδονιών (2014), Ο Καλλίστρατος και οι περιπέτειες των χαρισμάτων (2013), Ο Καλλίστρατος και το χωράφι της καρδιάς (2012), Το κόκκινο κορδόνι (2011), Χάρτινα όνειρα (2011), Το μοναδικό φιλί (2010), Και τι θα πει σ’ αγαπάω; (2009), Σε τέμπο κόκκινο (2008), Το παραμύθι της μουσικής (2008), Αν τ’ αγαπάς ξανάρχονται (2007).

 

  

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του Εκπαιδευτηρίου μας το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου. Από το πρωί η πλατεία του Αγίου Τίτου γέμισε με στολίδια και χειροτεχνίες που είχαν φτιάξει οι μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου, με μεταχειρισμένα βιβλία και παιχνίδια που πούλησαν τα παιδιά, καθώς και με προϊόντα και κατασκευές των γονέων του Δημοτικού. Το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του Παγκρητίου Εκπαιδευτηρίου είχε και φέτος φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού όλα τα έσοδα του θα σταλούν στα παρακάτω  ιδρύματα της πόλης μας: Ζωοδόχος Πηγή, Άγιος Σπυρίδων, Το Σπίτι των Αγγέλων και Παιδικά Χωριά SOS.


Ρεπορτάζ του Κρήτη εδώ: 

http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1373816

 

Ο  Σύλλογος  Εκπαιδευτικών του Εκπαιδευτηρίου «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ» θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους τους γονείς που βοήθησαν στην οργάνωση του παζαριού. Επίσης, θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους γονείς των μαθητών Δημητρίου και Καραντινού, καθώς και τη «Siganos Executive Food Events” για την τεχνική υποστήριξή τους.

 

 

Εκδηλώσεις Χριστουγέννων 2016

ΠΑΙΔΙΚΟΣ  ΣΤΑΘΜΟΣ

-"Η μαγεία των Χριστουγέννων"            20/12,  6.00 μ.μ. 


ΠΡΟΝΗΠΙΟ

-"Δώρο στον Αη Βασίλη"                      21/12,  6.30 μ.μ.


ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

-"Όταν έρχονται Χριστούγεννα"            22/12,  7.00 μ.μ.


ΔΗΜΟΤΙΚΟ -  ΓΥΜΝΑΣΙΟ

-Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό παζάρι

         Όλες οι τάξεις                          17/12,  11.00 π.μ. 


ΛΥΚΕΙΟ

  Β΄ Λυκείου

-"Χριστού Γέννα"  22/12,  9.00 μ.μ.  &   23/12,  8.30 π.μ.

 

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

-Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τα Μουσικά Σύνολα
και τη Χορωδία του Δημοτικού           19/12,  8.00 μ.μ.

 

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο κεντρικό κτήριο του Εκπαιδευτηρίου, 
Πανδάρεω 61,  Αγ. Ιωάννης, και είναι ανοικτές για το κοινό.

 

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι 2016