Εκπαιδευτήριο "Το Παγκρήτιον"

Ημέρα Παρουσίασης Γυμνασίου 2019

Tην Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις 7.00μ.μ.  στο Εκπαιδευτήριο «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ» οργανώνεται η Ημέρα Παρουσίασης του Γυμνασίου. Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους γονείς και τα παιδιά που ενδιαφέρονται να έχουν μια εικόνα των απαιτήσεων της βαθμίδας, αλλά και της πολυεπίπεδης δουλειάς των εκπαιδευτικών του σχολείου.  

 

Μέσα από προβολές, παρουσιάσεις και εκθέσεις εκπαιδευτικού υλικού, καλύπτονται πολλές δραστηριότητες του Παγκρητίου Γυμνασίου:

- τα μαθήματα και τα εκπαιδευτικά προγράμματα

- η ενισχυτική διδασκαλία και η μελέτη στο σχολείο

- το ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα ξένων γλωσσών και τα διπλώματα

- η συμβουλευτική εφήβων

- οι εκδόσεις του σχολείου

- οι κύκλοι ενδιαφερόντων (μουσική, θέατρο, εικαστικά, κινηματογράφος, δημοσιογραφία, ρομποτική)

- οι εκπαιδευτικές και φυσιολατρικές εκδρομές

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό κτήριο του Εκπαιδευτηρίου «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ», οδός Πανδάρεω 61, Φιλοθέη, Άγιος Ιωάννης, και είναι ανοικτή για το ευρύ κοινό. 

  

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι 2018

 

Σημαντική βράβευση του Νίκου Κοπιδάκη από το Σύνδεσμο Ιδιωτικών Σχολείων

Μια ιδιαίτερα τιμητική διάκριση στον ιδρυτή και διευθυντή του Εκπαιδευτηρίου “TO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ” κ. Νίκο Κοπιδάκη απένειμε ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων. Σε μια συγκινητική τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ο Νίκος Κοπιδάκης βραβεύτηκε για την προσφορά του στην ελληνική ιδιωτική εκπαίδευση και στο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Σχολείων. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Χαράλαμπος Κυραϊλίδης, Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων «Σύγχρονη Παιδεία», απένειμε στον κ. Κοπιδάκη ειδική τιμητική πλακέτα με το εξής κείμενο: «Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας τιμά τον Νικόλαο Κοπιδάκη για όλα όσα προσέφερε στην ιδιωτική εκπαίδευση της πατρίδας μας. Για το ΔΣ του ΣΙΣ, ο Πρόεδρος Χ. Κυραϊλίδης, ο ΓΓ Α. Παναγιωτόπουλος».

Μιλώντας στη συνέλευση, ο κ. Κυραϊλίδης αναφέρθηκε στο πρόσωπο του βραβευθέντα, στη διαδρομή του στην ιδιωτική εκπαίδευση και στη συμμετοχή του στα κοινά ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου για πολλά χρόνια. Ανέφερε, επίσης, και ονόματα άλλων σημαντικών ανθρώπων της ελληνικής ιδιωτικής εκπαίδευσης, που είχαν βραβευτεί στο παρελθόν από το Σύνδεσμο, όπως ο Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος, ο Αντώνης Μωραΐτης, η  Σάντυ Σάββα, ο Γιάννης Δούκας και άλλοι. Στην ίδια τελετή ο κ. Κυραϊλίδης βράβευσε, επίσης, τον κ. Χρήστο Γκροζούδη από το «Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης».

Στη σύντομη ομιλία του στην τελετή, ο κ. Κοπιδάκης μίλησε για την ίδρυση και την πορεία του Εκπαιδευτηρίου “TO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ”, για την πενηντανταπεντάχρονη προσφορά του σχολείου στην παιδεία και τον πολιτισμό της πόλης του Ηρακλείου και για τη μακρόχρονη προσωπική θητεία του στο ΔΣ του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων. Ο κ. Κοπιδάκης έκλεισε με τα παρακάτω λόγια:«Έχουμε μια ξεχωριστή δωρεά σε σύγκριση με τους άλλους επαγγελματικούς χώρους. Δουλεύουμε για τα παιδιά, για τους νέους, πολύπλευρα, για τη γνώση, το ήθος, τον αυριανό Έλληνα πολίτη που θα πρέπει να γίνει ικανός να ανταποκριθεί σε μια εποχή πολυπολιτισμική. Έχουμε στα χέρια μας πολύτιμα εργαλεία: Το πνεύμα των σοφών της Ελλάδας όχι ως προγονολατρία αλλά με όρους σημερινούς συντεταγμένους σε τωρινούς τρόπους ζωής. Έχουμε τις παραδόσεις μας, την πίστη στις αρχές και στις αξίες που βίωσε αυτός ο λαός, για να παράξει πολιτισμό. Έχουμε την αξία άνθρωπος, που συμπορεύεται καθημερινά μαζί μας. Το παιδί που είναι δίπλα μας και χρειάζεται παιδεία.  Αρκετά για μια καταξιωμένη πορεία.»

 

 

 

Σημειώματα για τα σχολικά είδη Σχολικό έτος 2018-2019

Σχ. έτος 2018-2019

 

Παρακάτω θα βρείτε τα σημειώματα για τα σχολικά είδη της φετινής χρονιάς.

Πατήστε στο σύνδεσμο που σας ενδιαφέρει για να αποθηκεύσετε κι έπειτα να εκτυπώσετε τα σημειώματα.


Γυμνάσιο

Α΄ Γυμνασίου

Β΄ Γυμνασίου

Γ΄ Γυμνασίου


Λύκειο

Α΄ Λυκείου

Β΄ Λυκείου

Γ΄ Λυκείου

Πρόγραμμα Αγιασμών - Σεπτέμβριος 2018

Πρόγραμμα Έναρξης Σχολικού Έτους 2018-2019 

 

O Αγιασμός κατά βαθμίδα στο Εκπαιδευτήριο

"ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ" θα γίνει σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:  


ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ :    Τρίτη 11/9/2018,  12:00 π.μ.

                             

ΔΗΜΟΤΙΚΟ :         Τρίτη 11/9/2018,    8:30 π.μ.

                             

ΓΥΜΝΑΣΙΟ :          Τρίτη 11/9/2018,  11:00 π.μ.

 

ΛΥΚΕΙΟ :               Τρίτη 11/9/2018,  11:00 π.μ.

                             

Ο Αγιασμός για όλες τις βαθμίδες θα γίνει στο κεντρικό κτήριο του Εκπαιδευτηρίου, Πανδάρεω 61, Φιλοθέη, Άγιος Ιωάννης, τηλ. 2810.230379

 

Ο ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ λειτουργεί από τις 3/9/2018 Κυριακού 4, Αγ. Ιωάννης, τηλ. 2810.231537

Ημέρα Γραμμάτων & Τεχνών 2018

Την  Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 στις 10.00 π.μ., το Εκπαιδευτήριό μας διοργανώνει την «Ημέρα Γραμμάτων & Τεχνών» με θέμα «Η γοητεία της μουσικής». Ομιλητής θα είναι ένας φημισμένος απόφοιτος του Εκπαιδευτηρίου «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ» ο κ. Μύρων Μιχαηλίδης, Γενικός Μουσικός Διευθυντής στην Όπερα και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της ΕρφούρτηςΜετά το πέρας της ομιλίας του ο κ. Μιχαηλίδης θα απαντήσει σε ερωτήσεις των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου του Εκπαιδευτηρίου.

  

  

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Εκπαιδευτηρίου «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ», οδός Πανδάρεω 61, Φιλοθέη – Άγιος Ιωάννης, και είναι ανοικτή για το κοινό.

 

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Μαΐος - Ιούνιος 2018

Παιδικός Σταθμός  - Παρασκευή 15/6, 7.00μ.μ.

"Παιδί, παιδάκι, πιτσιρικάκι. Σ'αγαπώ γιατί..."


Προνήπιο  - Τετάρτη 13/6, 8.00μ.μ.

"Τι έμαθα στο προνήπιο...;"


Νηπιαγωγείο  - Πέμπτη 7/6, 8.00μ.μ.

"η γεωγραφία των ονείρων"


Δημοτικό 


Β' Τάξη - Τετάρτη 6/6, 8.00μ.μ.

"κύριε Χρόνε... σου έχω πολλά παράπονα"


Γ' Τάξη - Παρασκευή 8/6, 8.30μ.μ.

"Τέσσερις μύθοι και...μια Ιστορία"


Ε' Τάξη - Τρίτη 15/5, 8.30μ.μ.

"Αφιέρωμα στο ελληνικό ελαφρύ τραγούδι'


Στ' Τάξη  - Τρίτη 12/6, 7.00μ.μ.

"Άρωμα Ελλάδας"

 

Μουσική Σχολή


Τρίτη 22/5, 7.30μ.μ.

Βραδιά Κιθάρας & Μαντολίνου  


Τρίτη 29/5, 7.00μ.μ.

Βραδιά Πιάνου, Ντραμς, Χορωδίας & Μουσ. Συνόλων 

 

Γυμνάσιο 

Πολιτιστικές εκδηλώσεις  - Τρίτη 29/5, 8.30μ.μ.


Λύκειο 

Πολιτιστικό διήμερο  - Τετάρτη 23/5  & Πέμπτη 24/5


Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο κεντρικό κτήριο του Εκπαιδευτηρίου, Πανδάρεω 61, Φιλοθέη, Άγιος Ιωάννης και είναι ανοικτές για το κοινό. 

Ημέρα Παρουσίασης Γυμνασίου 2018

Την Τετάρτη 9/5/2018 στις 7.30 μ.μ.  στο Εκπαιδευτήριο «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ» οργανώνεται και φέτος η Ημέρα Παρουσίασης του Γυμνασίου. Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους γονείς και τα παιδιά που ενδιαφέρονται να έχουν μια εικόνα των απαιτήσεων της βαθμίδας, αλλά και της πολυεπίπεδης δουλειάς των εκπαιδευτικών του σχολείου.  


Μέσα από προβολές, παρουσιάσεις και εκθέσεις εκπαιδευτικού υλικού, καλύπτονται πολλές δραστηριότητες του Παγκρητίου Γυμνασίου:

- τα μαθήματα και τα εκπαιδευτικά προγράμματα

- η ενισχυτική διδασκαλία και η μελέτη στο σχολείο

- το ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα Αγγλικής Γλώσσας και τα διπλώματα

- η συμβουλευτική εφήβων

- οι εκδόσεις του σχολείου

- οι κύκλοι ενδιαφερόντων (μουσική, θέατρο, εικαστικά,    κινηματογράφος, δημοσιογραφία, ρομποτική)

- οι εκπαιδευτικές και φυσιολατρικές εκδρομές

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό κτήριο του Εκπαιδευτηρίου «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ», οδός Πανδάρεω 61, Φιλοθέη, Άγιος Ιωάννης, και είναι ανοικτή για το ευρύ κοινό. 


 

Ημέρα Παρουσίασης Δημοτικού 2018

Το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 στις 11.00 π.μ., στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτηρίου μας, διοργανώνουμε την Ημέρα Παρουσίασης του Δημοτικού. Πρόκειται για μια ανοικτή εκδήλωση, που απευθύνεται σε κάθε γονέα που θέλει να ενημερωθεί για το Δημοτικό μας, αλλά, κυρίως, απευθύνεται σε γονείς μαθητών Νηπιαγωγείου που επιθυμούν να γνωρίσουν τη δουλειά και τις απαιτήσεις της νέας βαθμίδας εκπαίδευσης.     

Παράλληλα, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια στους χώρους των γηπέδων του Εκπαιδευτηρίου. 

 

 

 

Ημέρα Θετικών Επιστημών 2018

Την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 στις 10.00 π.μ., το Εκπαιδευτήριο «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ» διοργανώνει για έβδομη συνεχή χρονιά την «Ημέρα Θετικών Επιστημών». Κατά τη φετινή ημερίδα διακεκριμένοι επιστήμονες από συναφείς επιστημονικούς τομείς θα μιλήσουν με κεντρικό θέμα «2018 Έτος Μαθηματικών» και στη συνέχεια θα απαντήσουν στις ερωτήσεις των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου του Εκπαιδευτηρίου.

 

Πρόγραμμα Ημέρας Θετικών Επιστημών

 

10:00  «4000 χρόνια Μαθηματικά»


Μιχάλης Λάμπρου

Καθηγητής στο Τμήμα Μαθηματικών  του Πανεπιστημίου Κρήτης

 

 

11:00  «Μαθηματικά: Παλιά γνώση με σύγχρονο πρόσωπο. Από τον κόσμο για τον κόσμο»


Κωνσταντίνος Τζανάκης

Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε. του Πανεπιστήμιου Κρήτης

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Εκπαιδευτηρίου «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ», οδός Πανδάρεω 61, Φιλοθέη – Άγιος Ιωάννης, και είναι ανοικτή για το κοινό.