Εκπαιδευτήριο "Το Παγκρήτιον"

Ομιλία της Τασούλας Μαρκομιχελάκη

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ξανά στο σχολειό τους: οι απόφοιτοι συνομιλούν με γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς»,

θα πραγματοποιηθεί ομιλία της Τασούλας Μαρκομιχελάκη, επίκουρης καθηγήτριας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου του Εκπαιδευτηρίου με θέμα:

 

 «Ο Χάνδακας στα χρόνια της μεγάλης πολιορκίας του (1647-1669): μια λογοτεχνική ανάγνωση»


Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, 11:00 π.μ., 

στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εκπαιδευτηρίου,

Πανδάρεω 61, Φιλοθέη - Αγ. Ιωάννης.

 

  

Σημειώματα για τα σχολικά είδη

Σχ. έτος 2017-2018

Παρακάτω θα βρείτε τα σημειώματα για τα σχολικά είδη της φετινής χρονιάς.

Πατήστε στο σύνδεσμο που σας ενδιαφέρει για να αποθηκεύσετε κι έπειτα να εκτυπώσετε τα σημειώματα.


Δημοτικό

Τάξη Α΄ (Σημείωμα ΔασκάλουΣημείωμα Αγγλικών)

Τάξη Β΄ (Σημείωμα ΔασκάλουΣημείωμα Αγγλικών)

Τάξη Γ΄  (Σημείωμα ΔασκάλουΣημείωμα Αγγλικών)

Τάξη Δ΄  (Σημείωμα ΔασκάλουΣημείωμα Αγγλικών)

Τάξη Ε΄ (Σημείωμα ΔασκάλουΣημείωμα ΑγγλικώνΣημείωμα ΓαλλικώνΣημείωμα Γερμανικών)

Τάξη ΣΤ΄ (Σημείωμα ΔασκάλουΣημείωμα ΑγγλικώνΣημείωμα ΓαλλικώνΣημείωμα Γερμανικών)

Γυμνάσιο

Α΄ Γυμνασίου

Β΄ Γυμνασίου

Γ΄ Γυμνασίου

Λύκειο

Α΄ Λυκείου

Β΄ Λυκείου

Γ΄ Λυκείου

Πρόγραμμα έναρξης σχολικού έτους 2017-2018

Ο Αγιασμός κατά βαθμίδα στο Εκπαιδευτήριο “ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ” θα γίνει σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ :    Δευτέρα 11/9/2017,  12:00 π.μ.

               

ΔΗΜΟΤΙΚΟ :         Δευτέρα 11/9/2017,    8:30 π.μ.

               

ΓΥΜΝΑΣΙΟ :          Δευτέρα 11/9/2017,  11:00 π.μ.

 

ΛΥΚΕΙΟ :               Δευτέρα 11/9/2017,  11:00 π.μ.

               

Ο Αγιασμός για όλες τις βαθμίδες θα γίνει στο κεντρικό κτήριο του Εκπαιδευτηρίου, Πανδάρεω 61, Φιλοθέη, Άγιος Ιωάννης, τηλ. 2810.230379

 

Ο ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ λειτουργεί από τις 4/9/2017 Κυριακού 4, Αγ. Ιωάννης, τηλ. 2810.231537

 

Παιδικός Σταθμός - Προνήπιο

 

Σας περιμένουμε στις αυλές και στις τάξεις του παιδικού μας σταθμού την Δευτέρα 4 Σεπτέμβρη.

Οι ευχές μας ειναι πολλές για τη νέα σχολική χρονιά....

Καλή και δημιουργική δουλειά!

   

 

   

 

 

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017 


Επιτυχόντες Εκπαιδευτηρίου "Το Παγκρήτιον"

(Κάντε κλικ για να δείτε το συνημμένο αρχείο)

Καλοκαιρινές Δραστηριότητες 2017

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Μαΐος Ιούνιος 2017

 

ΠΑΙΔΙΚΟΣ  ΣΤΑΘΜΟΣ

- "Καλοκαιρινές περιπλανήσεις"

Παρασκευή 16/6, 8.15 μ.μ.

 

ΠΡΟΝΗΠΙΟ

- "Που πήγε η αγάπη…;"

Πέμπτη 15/6, 8.30 μ.μ.

 

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

- "Ένα σου χαμόγελο…"

Τρίτη 13/6, 8.30 μ.μ.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ

- "Μόνο με ένα βιβλίο…"

Α΄ τάξη,             Τετάρτη 7/6, 8.00 μ.μ.

 

- "Το δέντρο που έδινε…"

Β΄ τάξη,             Τετάρτη 14/6, 8.00 μ.μ.

 

- Συναυλία με θέμα: "Το φεγγάρι"

Ε΄ τάξη,             Πέμπτη 25/5, 6.30 μ.μ.

 

- Αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντζάκη

ΣΤ΄ τάξη,          Τετάρτη 31/5, 7.00 μ.μ.

 

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

- Βραδιά Πιάνου, Μαντολίνου & Κιθάρας

Παρασκευή 26/5, 7.30 μ.μ.

 

- Βραδιά Πιάνου,  Ντραμς, Χορωδίας & Μουσικών συνόλων

Σάββατο 27/5, 7.00 μ.μ.

 

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

- Εκδηλώσεις από το πολιτιστικό διήμερο

Πέμπτη 8/6, 6.30 μ.μ.

 

ΛΥΚΕΙΟ

- Πολιτιστικό διήμερο   Δευτέρα 8/5 – Τρίτη 9/5

 

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο κεντρικό κτήριο του Εκπαιδευτηρίου,

Πανδάρεω 61, Φιλοθέη,Άγιος Ιωάννης, και είναι ανοικτές για το κοινό.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ 'ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ'

Συγχαρητήρια στους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου για τα βραβεία και τις σημαντικές διακρίσεις τους σε παγκρήτιους και πανελλήνιους διαγωνισμούς.

 

  

 

Η σχολική χρονιά 2016-17, που σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται τόσο για το Γυμνάσιο όσο και για το Λύκειο, υπήρξε ιδιαίτερα γόνιμη και δημιουργική για τους μαθητές του Εκπαιδευτηρίου «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ». Η σχολική καθημερινότητά τους εμπλουτίστηκε με δράσεις και συμμετοχές σε παγκρήτιους και πανελλήνιους διαγωνισμούς στους οποίους απέσπασαν πρώτα βραβεία και σημαντικές διακρίσεις.

Πιο συγκεκριμένα, με την καθοδήγηση και  προτροπή των καθηγητών τους Γιώργου Φεργαδάκη και Φανής Φουντουλάκη πήραν μέρος στον διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Θαλής  και διακρίθηκαν οι μαθητές: Νίκος Σμυρνάκης από τη  Β΄ Γυμνασίου, Μανόλης Σμυρνάκης από την  Α΄ Λυκείου και  Ανδρέας Στρατάκης από τη Β΄ Λυκείου. Η βράβευση των διακριθέντων μαθητών πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου στις 28 Απριλίου 2017. 

 

  

 

Το πρώτο βραβείο και σ΄έναν ακόμα διαγωνισμό απέσπασαν μαθητές του Λυκείου  του Εκπαιδευτηρίου «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ», καθώς κλήθηκαν να αποδείξουν τις επιχειρηματικές τους ικανότητες. Το Επιμελητήριο Ηρακλείου για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποίησε στις 28 Απριλίου διαγωνισμό εφηβικής επιχειρηματικότητας, στον οποίο το «Παγκρήτιον» έλαβε μέρος με δύο τετραμελείς ομάδες. Η νικήτρια ομάδα, που την αποτελούσαν οι μαθητές της Β΄Λυκείου  Βασίλης-Σταύρος Θεριάκης-Βρέντζος, Γιάννης Μανουσέλης, Σοφία Μήτσια και Ανδρέας Στρατάκης, πρότειναν την κατασκευή αφυγραντήρα που μετατρέπει την υγρασία σε πόσιμο νερό με τη χρήση πέντε φίλτρων και τριών λαμπτήρων  υπεριώδους ακτινοβολίας. Οι μαθητές ανέπτυξαν το επιχειρηματικό τους σχέδιο στηριζόμενοι στο Business Model Canvas, όπως τους υπέδειξαν οι καθηγητές του ALBA (Graduate Business School at the American College of Greece) Αλέξης Κομσέλης και Σοφία Φουκαράκη, καθώς και η καθηγήτριά τους Ειρήνη Στρατάκη, και προσδιόρισαν τους συνεργάτες, τις ομάδες πελατών και τις πηγές εσόδων. Το έπαθλο που τους απένειμε ο κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, εκτός από την ηθική ικανοποίηση, τους έδωσε το δικαίωμα συμμετοχής σε  σεμινάριο ηλεκτρονικών υπολογιστών αξίας 185 ευρώ.

 

  

 

Οι εξαιρετικές τους ικανότητες, η εργατικότητα και η πρωτοτυπία της σκέψης  χάρισαν διακρίσεις και πρώτα βραβεία και στους φυσικούς επιστήμονες του Εκπαιδευτηρίου. Το Σάββατο 6 Μαΐου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 1ος  παγκρήτιος διαγωνισμός κατασκευών Φυσικής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Φυσικών Κρήτης σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης  και τα ΕΚΦΕ της Κρήτης και απευθυνόταν σε  μαθητές/τριες των Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ. Ο διαγωνισμός που φιλοξενήθηκε στους χώρους του 6ου και 44ου Δημοτικού Σχολείου στο κέντρο της πόλης, ήταν ανοικτός για το κοινό. Έτσι, μαζί με την επιστημονική επιτροπή κρίσης,που αποτελούνταν από τους κ.κ. Γαργανουράκη Βασίλη, υπεύθυνο 2ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου,  Μπαχαρίδη Χαράλαμπο, υπεύθυνο εργαστηρίων Τμήματος Φυσικής Πανεπιστημίου Κρήτης και Δρ. Μιχάλη Καραδημητρίου, μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Φυσικών Κρήτης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιεργαστούν τις κατασκευές και να πληροφορηθούν από τους ίδιους τους μαθητές-κατασκευαστές για τον τρόπο κατασκευής και λειτουργίας, τις εφαρμογές και τη χρησιμότητα των συσκευών τους και να συνειδητοποιήσουν πως πολλές από τις εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογίας οφείλουν την ύπαρξή τους στους νόμους και τις αρχές της φυσικής αλλά και σε εκείνους που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην επιστήμη αυτή.

Το Εκπαιδευτήριο «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ»  συμμετείχε με  4 συνολικά κατασκευές, 2 από το Γυμνάσιο και 2 από το Λύκειο. Για το Γυμνάσιο οι συμμετοχές ήταν:  α) Γεννήτρια- δίσκος Faraday,από τις μαθήτριες Νεφέλη Βελόγλου και Ειρήνη Χόνδρου της Γ΄τάξης, β) Συσκευή επίδειξης της Δύναμης Laplace, από τις μαθήτριες Τζωρτζίνα Δρακουλάκη και Ζένια  Λαμπρογιαννάκη της Γ΄ τάξης. Για το Λύκειο οι συμμετοχές ήταν:  α) Υδροηλεκτρική γεννήτρια, από τον μαθητή Αντώνη Καπαρουνάκη της Α΄ τάξης β) Μετρητής αντίδρασης, από τις μαθήτριες Γαρυφαλιά Καραπιδάκη, Χριστίνα Κληρονόμου  και Μαριλίζα Κούρου της Α΄ τάξης.

 

  

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, με επιβλέποντα τον καθηγητή φυσικής του Εκπαιδευτηρίου  Μανόλη Ανδρουλιδάκη, ολοκλήρωσαν τις κατασκευές τους και συνέταξαν εκθέσεις για τον τρόπο κατασκευής και λειτουργίας των διατάξεών τους, τις οποίες υπέβαλαν στην κριτική επιτροπή. Μετά τη λήξη των παρουσιάσεων η επιστημονική επιτροπή συνεδρίασε και με κριτήρια: (α) την πρωτοτυπία των κατασκευών, (β) τη δυσκολία κατασκευής, (γ) την αξιοποίηση εννοιών της Φυσικής, (δ) την πληρότητα της γραπτής και προφορικής παρουσίασης προς την επιτροπή, βράβευσε τις 3 καλύτερες κατασκευές κάθε κατηγορίας. Οι κατασκευές των μαθητών του Εκπαιδευτήριο «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ» έτυχαν των εξής διακρίσεων: α) Για τα Γυμνάσια: 1ο βραβείο στις μαθήτριες Νεφέλη Βελόγλου και Ειρήνη Χόνδρου για την κατασκευή «Γεννήτρια- δίσκος Faraday». β) Για τα Λύκεια: 1ο βραβείο στον μαθητή Αντώνη Καπαρουνάκη  για την κατασκευή «Υδροηλεκτρική γεννήτρια». Πέρα των διακρίσεων η επιτροπή τίμησε με έπαινο συμμετοχής όλους τους διαγωνιζόμενους.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Εκπαιδευτηρίου «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ» συγχαίρουν ιδιαιτέρως τους βραβευθέντες μαθητές που απέδειξαν ότι έχουν όραμα, δημιουργικότητα, συνεργατικό πνεύμα και ικανότητες υλοποίησης των ιδεών τους. Θερμά συγχαρητήρια, επίσης, αξίζουν σε όλους τους συμμετέχοντες, καθώς  αξιοποίησαν τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες που τους δόθηκαν και συνειδητοποίησαν στην πράξη την αξία της βιωματικής μάθησης. Καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές και επιτυχία σε όλα τους τα σχέδια!

Open Day Γυμνασίου 2017

Την Τετάρτη 10/5/2017 στις 7.00 μ.μ.  στο Εκπαιδευτήριο «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ» οργανώνεται και φέτος η Ημέρα Παρουσίασης του Γυμνασίου. Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους γονείς και τα παιδιά που ενδιαφέρονται να έχουν μια εικόνα των απαιτήσεων της βαθμίδας, αλλά και της πολυεπίπεδης δουλειάς των εκπαιδευτικών του σχολείου.  


Μέσα από προβολές, παρουσιάσεις και εκθέσεις εκπαιδευτικού υλικού, καλύπτονται πολλές δραστηριότητες του Παγκρητίου Γυμνασίου:

- τα μαθήματα και τα εκπαιδευτικά προγράμματα

- η ενισχυτική διδασκαλία και η μελέτη στο σχολείο

- το ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα Αγγλικής Γλώσσας και τα διπλώματα

- η συμβουλευτική εφήβων

- οι εκδόσεις του σχολείου

- οι κύκλοι ενδιαφερόντων (μουσική, θέατρο, εικαστικά, κινηματογράφος, δημοσιογραφία, ρομποτική)

- οι εκπαιδευτικές και φυσιολατρικές εκδρομές

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό κτήριο του Εκπαιδευτηρίου «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ», οδός Πανδάρεω 61, Φιλοθέη, Άγιος Ιωάννης, και είναι ανοικτή για το ευρύ κοινό. 

 

 

 

 

Ημέρα Θετικών Επιστημών 2017

Την Τρίτη 4 Απριλίου 2017, στις 11.00 π.μ., το Εκπαιδευτήριο «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ» διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά την «Ημέρα Θετικών Επιστημών». Κατά την φετινή ημερίδα διακεκριμένοι επιστήμονες από συναφείς επιστημονικούς τομείς θα μιλήσουν με κεντρικό θέμα το ερώτημα «Γιατί μελετάμε το νευρικό σύστημα;» και στη συνέχεια θα απαντήσουν στις ερωτήσεις των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου του Εκπαιδευτηρίου.


Πρόγραμμα Ημέρας Θετικών  Επιστημών


 11.00  «Προσεγγίζοντας το μυστήριο του ανθρώπινου εγκεφάλου»

Παναγιώτης Μήτσιας

Καθηγητής Νευρολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης

Διευθυντής Νευρολογικής κλινικής ΠΑΓΝΗ

 

 12.00  "Εκεί που η φύση ξεπερνά τον εαυτό της: Τα γονίδια και το νευρικό μας σύστημα"

Νεκτάριος Ταβερναράκης

πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας

Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Κρήτης

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο  αμφιθέατρο του Εκπαιδευτηρίου «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ», οδός Πανδάρεω 61, Φιλοθέη - Άγιος Ιωάννης, και είναι ανοικτή για το κοινό.