Εκπαιδευτήριο "Το Παγκρήτιον"

Πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2024

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Παρασκευή 14/6, 8.00μ.μ.

 - "Ο χορός των χρωμάτων"

 

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ  Πέμπτη 13/6, 8.00μ.μ.

 - "Τέσσερις εποχές, ένα ταξίδι"

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ

 

Α΄τάξη, Τετάρτη 24/4, 7.30μ.μ.

- "Η μαμά μου κι εγώ"

 

Β΄τάξη, Τετάρτη 5/6, 8.30μ.μ.

- "Αγαπώ το σώμα μου"

 

Γ΄τάξη, Τετάρτη 12/6, 8.30μ.μ.

- "Μάνα γη"

 

Δ΄ τάξη, Παρασκευή 31/5, 8.30μ.μ.

- "Επτανησιακοί και Κρητικοί χοροί"

 

Ε΄τάξη, Τρίτη 21/5, 7.00μ.μ.

- Συναυλία "Τραγούδια των λουλουδιών"

 

ΣΤ΄τάξη, Τρίτη 4/6, 7.00μ.μ.

- Συναυλία "Μελοποιημένη ελληνική ποίηση"

 

ΓΥΜΝΑΣΙΟ Τρίτη 28/5

- Πολιτιστικές εκδηλώσεις Γυμνασίου

 

ΛΥΚΕΙΟ Πέμπτη 16/5                                     

- Πολιτιστικές εκδηλώσεις Λυκείου

 

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Δευτέρα 22/4, 7.00μ.μ.

- Συναυλία

 

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο κεντρικό κτήριο του Εκπαιδευτηρίου, Πανδάρεω 61, Φιλοθέη, Άγιος Ιωάννης, και είναι ανοικτές για το κοινό.

«Αστροβραδιά του Μαΐου» στο Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο

  

 

Η Ομάδα Αστροφυσικής του Γυμνασίου του Εκπαιδευτηρίου “TO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ” διοργανώνει στην καρδιά του Μαΐου μια βραδιά αφιερωμένη στα αστέρια. Η «Αστροβραδιά του Μαΐου» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15/5/2024 στις 20.00 στις κεντρικές εγκαταστάσεις του σχολείου και θα περιλαμβάνει:

 

  • Έκθεση αστροφωτογραφιών των μαθητών της Ομάδας Αστροφυσικής του Γυμνασίου, τις οποίες άντλησαν από τα αποθετήρια των διαστημικών τηλεσκοπίων James Webb, Hubble και Chandra στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος D-Space, μια συνεργασία του Παγκρητίου Εκπαιδευτηρίου με το Αστεροσκοπείο Σκίνακα του Πανεπιστημίου Κρήτης και με άλλα σχολεία από όλη την Ελλάδα.
  • Παρουσιάσεις από τους μαθητές για τη διαδικασία επεξεργασίας των φωτογραφιών των διαστημικών τηλεσκοπίων με ειδικά φίλτρα RGB ασπρόμαυρων φωτογραφιών και τη σύνθεσή τους σε έγχρωμες εικόνες.
  • Αστροπαρατήρηση του ανοιξιάτικου ουρανού με το τηλεσκόπιο του σχολείου. 

  

 

Η έκθεση αστροφωτογραφιών και οι παρουσιάσεις των μαθητών θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο του σχολείου, ενώ η αστροπαρατήρηση στον χώρο του ανατολικού πάρκινγκ των σχολικών λεωφορείων. Υπεύθυνοι για την οργάνωση της βραδιάς, αλλά και καθοδηγητές των μαθητών κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2023-24 για τη δουλειά στο πρόγραμμα D-Space και για την εξερεύνηση των μυστικών του έναστρου ουρανού, είναι οι καθηγητές Φυσικής Γιώργος Κλήμης και Νίκος Χριστοδουλάκης.

 

 

 

Η «Αστροβραδιά του Μαΐου» είναι μια εκδήλωση

 ανοικτή για το ευρύτερο κοινό της πόλης μας. 

 

 

Συμμετοχή στον εθνικό και διεθνή διαγωνισμό 'Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον'

Η Ελληνική εταιρία προστασίας της φύσης, διοργανώνει κάθε χρόνο το πρόγραμμα Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον, μέσω του οποίου, μαθητές και μαθήτριες καλούνται να διερευνήσουν περιβαλλοντικά ζητήματα και να προτείνουν λύσεις, αξιοποιώντας δημοσιογραφικά μέσα όπως το άρθρο, η φωτογραφία και το βίντεο. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2023-2024, μαθητές της Β λυκείου του εκπαιδευτηρίου μας, συμμετείχαν στον ελληνικό, αλλά και στον αντίστοιχο διεθνή διαγωνισμό, μαζί με 42 ακόμα χώρες. Το θέμα με το οποίο ασχολήθηκαν, ήταν:

 

«Μελέτη των περιβαλλοντικών και οικονομικών επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης στην καλλιέργεια της ελιάς στην περιοχή της Μεσογείου.»

(Κρήτη -  Ανδαλουσία 2023-2024)


 


Η συλλογή των στοιχείων που χρησιμοποιήθηκαν στην έρευνα για τη συγγραφή του άρθρου, προήλθε από τις εκπαιδευτικές επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Σεβίλλης, το Νοέμβριο του 2023. Εκεί, οι μαθητές συνομίλησαν με επιστήμονες και επαγγελματίες της βιομηχανίας του ελαιολάδου, όπως στο Instituto de la grasa του πανεπιστημίου Pablo de Olavide και της ελαιοτουριστικής επιχείρησης Basilippo. Επίσης το Φεβρουάριο του 2024, το λύκειο μας συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα EDU4clima, που πραγματοποιείται στον Κόμβο Έρευνας, Καινοτομίας και Διάχυσης στο Φινοκαλιά στην περιοχή του Άνω Μεραμπέλλου του Δήμου Αγίου Νικολάου και αποσκοπεί στη μεταφορά της γνώσης που παράγεται από την έρευνα για την κλιματική αλλαγή και την αέρια ρύπανση στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (ΠΚ).

 

Οι μαθητές μας συμμετέχουν στο διαγωνισμό με άρθρο, φωτογραφία, ρεπορτάζ και φωτογραφία καμπάνιας.

 

Άρθρο - Article

 

  

  

ΗΜΕΡΑ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 2024

«Το Περιβάλλον σε κρίση»

 


Αφιερωμένη στο Περιβάλλον η Ημέρα Θετικών Επιστημών στο Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο.

 

Η Φύση, το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε και δρούμε, για πόσο άραγε ακόμα θα ανέχεται την ανεύθυνη συμπεριφορά του ανθρώπου, την αλόγιστη σπατάλη φυσικών πόρων, τη ρύπανση των θαλασσών και την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας; Πόσο στ’ αλήθεια έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η συμπεριφορά μας προς το περιβάλλον είναι μια συμπεριφορά αυτοκαταστροφική για μας τους ίδιους που απειλεί ακόμα και την ύπαρξή μας στον πλανήτη; Ποια είναι τα σημάδια και τα μηνύματα που μας στέλνει το περιβάλλον για τους επικείμενους κινδύνους που διατρέχει και πόσο διατεθειμένοι είμαστε, εμείς οι κάτοικοι του πλανήτη Γη, να ενεργήσουμε σαν υπερασπιστές του; Και υπάρχει ακόμη χρόνος ή έχουμε υπερβεί τα όρια αντοχής των οικοσυστημάτων όπου ζούμε;

 

Απαντήσεις σε αυτά τα ζητήματα, που όλο και πιο έντονα τίθενται από τους νέους, προσπάθησε να δώσει η φετινή Ημέρα Θετικών Επιστημών του Εκπαιδευτηρίου “ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ”. Η ημερίδα με τον γενικό τίτλο «Το Περιβάλλον σε κρίση» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Μαρτίου και απευθυνόταν σε μαθητές/τριες Γυμνασίου και Λυκείου. Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ειδικοί επιστήμονες που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη μελέτη του περιβάλλοντος: ο κ. Αναστάσιος Τσελεπίδης, βιολόγος - ωκεανογράφος, καθηγητής του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, και ο Πέτρος Λυμπεράκης, ΕΔΙΠ της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και Έφορος Συλλογών Σπονδυλωτών στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

Ο κ. Τσελεπίδης παρουσίασε στα παιδιά το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα: «Μεσόγειος Θάλασσα. Είναι τελικά ένα ευάλωτο οικοσύστημα;». Ο ομιλητής εξήγησε πώς, μέσα από μια μακρά εξελικτική διαδικασία εκατομμυρίων ετών, η Μεσόγειος είναι σήμερα ένα οικοσύστημα υψηλής πολυπλοκότητας. Μίλησε για τη μεγάλη ποικιλία κλιματολογικών, υδρολογικών και γεωλογικών συνθηκών που δημιουργούν μεγάλη βιοποικιλότητα και ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό ενδημικών ειδών, κυρίως σε μικρά βάθη και σε κοντινή από τις ακτές απόσταση. Και τόνισε εμφατικά ότι αυτοί ακριβώς οι παράγοντες κάνουν τη Μεσόγειο μια θάλασσα ιδιαίτερα ευάλωτη στις ανθρωπογενείς επιδράσεις, ιδιαίτερα μάλιστα στην αύξηση της θερμοκρασίας και στην κλιματική κρίση που ζούμε σήμερα.

 

Η ομιλία του κ. Λυμπεράκη με τον γενικό τίτλο «Η Φύση και ο Άνθρωπος» ξεκίνησε με αφετηρία τον τρόπο που οι άνθρωποι πάντα αντιμετώπιζαν τον εαυτό τους ως κάτι ξεχωριστό και το περιβάλλον ως κτήμα τους. Αυτή η προσπάθεια του ανθρώπου να επιβληθεί στη Φύση είχε σχεδόν πολεμικό χαρακτήρα και βρήκε διαχρονικά συμμάχους την επιστήμη και την τεχνολογία. Όμως, ο ομιλητής υπογράμμισε ότι σήμερα η επιστήμη είναι αυτή που μας αποδεικνύει με στοιχεία και μας προειδοποιεί ότι η πορεία αυτή είναι αδιέξοδη και αυτοκαταστροφική. Συνεπώς, οφείλουμε να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο σκέψης μας και να χρησιμοποιήσουμε όλα τα επιστημονικά και τεχνολογικά εργαλεία που έχουμε προκειμένου να αποκαταστήσουμε μια ισορροπημένη, συμφιλιωτική σχέση με τη Φύση.

 

Η Ημέρα Θετικών Επιστημών έκλεισε με την παρουσίαση του θέματος «Ανθρώπινη δραστηριότητα και κλιματική αλλαγή» από τις Περιβαλλοντικές ομάδες του σχολείου, με επιβλέπουσα την καθηγήτρια Θεοδώρα Κοπτερίδου. Οι μαθητές και μαθήτριες των περιβαλλοντικών ομάδων του Γυμνασίου και του Λυκείου του Εκπαιδευτηρίου “ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ” παρουσίασαν πειράματα σε σχέση με το κλίμα και την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή. Η εργασία τους πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμμετοχή τους στις δράσεις του εθνικού εκπαιδευτικού προγράμματος «Μαθαίνοντας και Διδάσκοντας για την Κλιματική Αλλαγή, EDU4CLIMA» που υλοποιήθηκε από το «Εργαστήριο Χημικών και Περιβαλλοντικών Διεργασιών» του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στον Φινοκαλιά Λασιθίου.

 

Η Α΄ Λυκείου στο Εργοστάσιο Πλαστικών «ΚΟΥΒΙΔΗΣ»

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, οι μαθητές και οι  μαθήτριες των τμημάτων Α1 και Α2 του Λυκείου μας μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις της εταιρίας «ΚΟΥΒΙΔΗΣ», στο βιομηχανικό πάρκο Τυλίσου.

Η εταιρία «ΚΟΥΒΙΔΗΣ» είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες συστημάτων πλαστικών σωλήνων, με εξειδίκευση στον σχεδιασμό και την παραγωγή καινοτόμων πλαστικών σωλήνων και εξαρτημάτων για την προστασία καλωδίων, την αποχέτευση και την αποστράγγιση.
Η επίσκεψή μας ξεκίνησε στις 9:30 με ένα καλωσόρισμα από τους υπεύθυνους υποδοχής, συνοδευόμενο από έναν πλούσιο μπουφέ με εδέσματα.

 

 

 

Στη συνέχεια, στην αίθουσα διαλέξεων ο κ. Κωνσταντίνος Κουβίδης παρουσίασε στα παιδιά την εταιρία του. Ξεκίνησε από το παρελθόν, με την ίδρυση της εταιρίας από τον πατέρα του Εμμανουήλ Κουβίδη και έφτασε ως το σήμερα, περιγράφοντας ένα σύγχρονο βιοκλιματικό εργοστάσιο, με πλήρη αυτοματισμό, που πρόσφατα βραβεύτηκε για τον πρωτοποριακό του σχεδιασμό και τις σημαντικές επενδύσεις στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Ακόμα, ο κ. Κουβίδης εξήγησε στα παιδιά την αξία  της ποιότητας και της ασφάλειας των προϊόντων και τη σημασία της καινοτομίας στον κλάδο της μεταποίησης.
Ακολούθησε ξενάγηση στον χώρο του εργοστασίου, τόσο στα γραφεία και τους λοιπούς χώρους (κουζίνα, εστιατόριο, γυμναστήριο), όσο και στην γραμμή παραγωγής, φόρτωσης και φωτοβολταϊκών πάνελ.

Ο κ. Κουβίδης στη συνέχεια συζήτησε με τα παιδιά και απάντησε σε απορίες και ερωτήσεις. Εντύπωση προκάλεσε στους περισσότερους  το γεγονός ότι υπάρχει σήμερα ελληνική βιομηχανία στον κλάδο της μεταποίησης με τόσο σύγχρονο προφίλ, που ανταγωνίζεται κορυφαίες εταιρίες σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

 

 

 

Η επίσκεψή μας τελείωσε στις 12:30, με την επιβίβασή μας στα σχολικά λεωφορεία, αφού προηγουμένως ευχαριστήσαμε το προσωπικό του εργοστασίου και τον κ. Κωνσταντίνο Κουβίδη, ο οποίος δεν παρέλειψε να προσφέρει αναμνηστικά δώρα σε όλους τους μαθητές και τους καθηγητές.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2023

ΠΑΙΔΙΚΟΣ  ΣΤΑΘΜΟΣ  Τετάρτη 20/12, 7.00μ.μ.

"5 νύχτες μέχρι τα Χριστούγεννα"

 

ΠΡΟΝΗΠΙΟ Τρίτη 19/12, 6.30 μ.μ.

" Ονειρευτείτε στην Ευχούπολη…"

 

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Πέμπτη 14/12, 6.30 μ.μ.

"Η μάγισσα που μισούσε τα Χριστούγεννα"

 

Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Πέμπτη 14/12, 6.30 μ.μ.

"…καλήν εσπέραν άρχοντες"

 

Β2 ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Πέμπτη 14/12, 6.30 μ.μ.

"Ρεπορτάζ Χριστουγέννων"

 

Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό παζάρι

Πέμπτη 14/12 πρωί  &  Πέμπτη 21/12 πρωί

 

 

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Εκπαιδευτήριο ¨ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ¨,  Πανδάρεω 61, Αγ. Ιωάννης, και είναι ανοικτές για το κοινό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

Ο Αγιασμός κατά βαθμίδα στο Εκπαιδευτήριο “ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ” θα γίνει σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ :    Δευτέρα 11/9/2023,  12:00 π.μ.

                             

ΔΗΜΟΤΙΚΟ :         Δευτέρα 11/9/2023,    8:30 π.μ.

                             

ΓΥΜΝΑΣΙΟ :          Δευτέρα 11/9/2023,  10:30 π.μ.

 

ΛΥΚΕΙΟ :               Δευτέρα 11/9/2023,  10:30 π.μ.

                         

Ο Αγιασμός για όλες τις βαθμίδες θα γίνει στο κεντρικό κτήριο του Εκπαιδευτηρίου, Πανδάρεω 61, Φιλοθέη, Άγιος Ιωάννης,

τηλ. 2810.230379

 

Ο ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ λειτουργεί από την 1/9/2023 Κυριακού 4, Αγ. Ιωάννης, τηλ. 2810.231537

Σημειώματα για τα σχολικά είδη της χρονιάς 2023-2024

Παρακάτω θα βρείτε τα σημειώματα για τα σχολικά είδη της φετινής χρονιάς.


Δημοτικό 

Πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο  "Σημειώματα για τα σχολικά είδη 2023-2024"  μπορείτε να  αποθηκεύσετε ή να εκτυπώσετε τα σημειώματα για τις τάξεις του Δημοτικού. 

 

Γυμνάσιο

Πατώντας στο σύνδεσμο της τάξης που σας ενδιαφέρει μπορείτε να αποθηκεύσετε ή να εκτυπώσετε τα σημειώματα.

 

Α΄Γυμνασίου 

 

Β΄Γυμνασίου 

 

Γ΄Γυμνασίου 


Λύκειο 

Πατώντας στο σύνδεσμο της τάξης που σας ενδιαφέρει μπορείτε να αποθηκεύσετε ή να εκτυπώσετε τα σημειώματα.


Α΄Λυκείου

 

Β΄Λυκείου 

 

Γ΄Λυκείου 

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Μαΐου Ιουνίου 2023

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ  Πέμπτη 15/6, 7.00 μ.μ.
- Περπατώντας στα μονοπάτια της παράδοσης 

 

  

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ  Τρίτη 13/6, 8.30 μ.μ.
- Στη γειτονιά του Ήλιου  

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Α΄ τάξη, Τετάρτη 7/6, 8.30 μ.μ

-¨μια Δόνα μια φορά…¨

 

Β΄ τάξη, Δευτέρα 12/6, 8.30 μ.μ.
-Μια χρονιά γεμάτη συναισθήματα

Γ΄ τάξη, Παρασκευή 9/6, 8.30 μ.μ.
-Κι όλα γίναν…θάλασσα

Δ΄ τάξη, Πέμπτη 8/6, 8.30 μ.μ.
- Από τον κύκλο … στις Κυκλάδες

Ε΄ τάξη, Τρίτη 6/6, 7.00 μ.μ.
- Συναυλία "Hits of the 60’s"

ΣΤ΄ τάξη, Τρίτη 13/6, 7.00 μ.μ.

- Ιστορία του γάτου που έμαθε σ΄ένα γλάρο να πετάει

 

ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ

Δευτέρα 29/5

- Πολιτιστικές εκδηλώσεις Γυμνασίου

 

Τετάρτη 17/5

- Πολιτιστικές εκδηλώσεις Λυκείου

 

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο κεντρικό
κτήριο του Εκπαιδευτηρίου, Πανδάρεω 61, Φιλοθέη,
Άγιος Ιωάννης, και είναι ανοικτές για το κοινό.

Το σχολείο μας σε Πανελλήνιους Αγώνες Debate στα Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη

Μια ομάδα μαθητών του σχολείου μας ταξίδεψε στη Λάρισα για τον διαγωνισμό «SPEAK LAB ORATORY GAMES» που διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία τα Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη την Παρασκευή 28/4 και το Σάββατο 29/4. Πρόκειται για αγώνες Έντεχνου Ρητορικού Λόγου στα Αγγλικά με πολλά διαφορετικά αγωνίσματα: Debate (Διττούς Λόγους), Group discussion (Ομαδική συζήτηση), Oral Interpretation of Literature (Εκφραστική ανάγνωση), Monologue (Θεατρικό μονόλογο) και Duet acting (υποκριτική για δυο πρόσωπα).

 

 

 

Οκτώ μαθητές του Γυμνασίου του Παγκρητίου Εκπαιδευτηρίου συγκρότησαν την ομάδα συμμετοχής στο Speak Lab Oratory Games: Αντωνοπούλου Ελπίδα, Βαμβάτσικος Ιωάννης, Βαρδάκη Εμμανουέλλα, Γαλανού Φωτεινή, Καμπριάνη Κωνσταντίνα, Νάθενας Θωμάς, Πιτσάκη Εβελίνα και Σκουλούδη Ελευθερία. Οι μαθητές, λίγο πριν τη διεξαγωγή των αγώνων, είχαν την ευκαιρία να προετοιμαστούν στο σχολείο τους και να ενημερωθούν για τις τεχνικές και τις μεθόδους που μπορούσαν να αξιοποιήσουν σε κάθε αγώνισμα, αφού συμμετείχαν στο «Debate Club» υπό την καθοδήγηση της Debate Club Coach Μαρίας Κολυβάκη, στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων του Γυμνασίου του Εκπαιδευτηρίου.

 

 

 

Οι ηρακλειώτες εκπρόσωποι στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρητορικού Λόγου στα Αγγλικά διαγωνίστηκαν με κέφι και διακρίθηκαν ανάμεσα σε 300 μαθητές από 20 σχολεία από ολόκληρη την Ελλάδα. Με εξαιρετική απόδοση σε όλα τα αγωνίσματα που συμμετείχαν, απέσπασαν θετικά σχόλια από τους κριτές και πολύ υψηλές βαθμολογίες. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι τα παιδιά συνειδητοποίησαν πόση αξία έχει η συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό μεγάλης κλίμακας και πανελλήνιας εμβέλειας, η πνευματική ετοιμότητα και εγρήγορση που επιστράτευσαν και διατήρησαν καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού, αλλά και η επαφή και εξοικείωση με άλλα κοινωνικά και εκπαιδευτικά περιβάλλοντα.